Atiker Yazılım firması İletişim ve Koordinasyon Yöneticisi Havvana Çamurlu, yazılım sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrencilerimizle bilgi ve tecrübelerini paylaştı.
Üniversitemiz Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAPUM) ve Kariyer Planlama Topluluğu tarafından Şehit Aydın Çopur Konferans Salonu’nda düzenlenen kariyer etkinliğine Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zehra Gün Gök, KAPUM Müdürü ve Kariyer Planlama Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Adnan Aktepe, Yapay Zekâ Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Fırat İnal, Bahçeşehir Koleji öğretmen ve öğrencileri, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, KAPUM Müdürü ve Kariyer Planlama Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Adnan Aktepe’nin açılış konuşması ile devam etti. Prof. Dr. Adnan Aktepe, “Bugün kurumsal kaynak planlama dediğimiz Enterprise Resource Planning (ERP) hakkında önemli yazılım çalışmaları yapmış olan Atiker Yazılım firmasından İletişim ve Koordinasyon Yöneticisi Havvana Çamurlu’yu ağırlıyoruz. Yazılım ve yapay zekâ gibi önemli alanlarda kariyer yapmak isteyenler için ilham verici bir etkinlik olacağına inanıyorum. Katılımınız için teşekkür ederim.” dedi.
Yazılım ve yapay zekâ teknolojilerinin önemine değinen ve bu alanda çalışmak isteyen öğrencilerimize tavsiyelerde bulunan Atiker Yazılım firması İletişim ve Koordinasyon Yöneticisi Havvana Çamurlu, “ERP sistemini bir firmada kurmaya çalışıyorsanız firmanın olumlu ve olumsuz yanlarını görme fırsatınız da oluyor. Bürokratik süreçlerin kısalması, işlemlerin kolayca yapılabilmesi ve ülkemizde sürdürülen dijitalleşme çalışmalarına katkı sağlaması yönüyle de ERP gibi sistemler önemlidir. Yazılım ve yapay zekâ teknolojilerini ne kadar iyi tanırsanız, hizmet sunduğunuz firmanın ihtiyaçlarını o seviyede karşılarsınız. Yapay zekâ çağındayız. Yıllardır yazılım sektörünün içinde yer alan ve birçok işe alım gerçekleştirmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki kodlama yapabilirsiniz ya da birisine yaptırabilirsiniz. Şu an iş dünyasının ihtiyaç duyduğu şey lider yöneticilerdir. Önceden yöneticilik ve liderlik birbirinden ayrı değerlendirilirdi ama artık lider yöneticilere ihtiyaç var. İşi yapabilen değil yaptırabilen insanlar gerekiyor. Şu anda iş dünyasının istediği özellikler bunlardır. Yapay zekâyı aktif bir şekilde kullandıktan sonra hangi meslekte olursak olalım başarısız olma ihtimalimiz bence yok. Çünkü nüfusu genç olan bir ülkeyiz ve bunun avantajını kullanabiliriz.” şeklinde konuştu.
ERP sistemi, bulut tabanlı mobil uygulama geliştirme platformu Clomosy, Trobject proglamlama dili, uygulama geliştiricilerin çalışmalarını paylaştığı Clomosy Store, geliştirmecilere sunulan avantajlar ve destekler hakkında bilgi veren Havvana Çamurlu, konuşması sonrasında öğrencilerimizin sorularını cevapladı.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zehra Gün Gök, verdiği değerli bilgiler dolayısıyla Atiker Yazılım firması İletişim ve Koordinasyon Yöneticisi Havvana Çamurlu’ya teşekkür ederek teşekkür belgesi verdi.
Havvana Çamurlu, program sonunda “Clomosy Bulut Tabanlı Mobil Uygulama Geliştirme” adlı kitap ile “Eşik: Yapay Zeka Çağında İş ve İnsan” kitabını öğrencilerimiz için imzaladı.
Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.